Breek los uit het doolhof – wéér een leerzame parabel

Recensiefoto DoolhofStel, je had ooit een grote voorraad Kaas en drie vrienden. Nu is de Kaas op, en je drie vrienden zijn vertrokken om andere Kaas te zoeken. Ze komen niet meer terug…….Hoe zou jij reageren? Boos, omdat ze je in de steek hebben gelaten? Bezorgd, omdat er misschien iets met ze gebeurd is? Verward, omdat je je afvraagt waarom je niet met ze bent meegegaan? In ieder geval heb je honger…..heel erge honger!

Zo begint de parabel ‘Breek los uit het doolhof’ van Spencer Johnson uit 2019, postuum uitgebracht zo’n 20 jaar ná de bestseller ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ Werd in Kaas vooral ingegaan op het tijdig reageren op verandering (oprakende Kaas), in dit vervolg gaat het met name om manieren waarop je zèlf verandering teweegbrengt. Het achtergebleven minimensje, een denker die alles analyseert, een blauw typetje dus, zet de feiten op een rijtje: 1. Zonder kaas gaat hij dood. 2. Het doolhof is eng, met donkere hoekjes en doodlopende weggetjes. 3. Hij staat er alleen voor.

Met frisse tegenzin gaat hij op weg. In elk van de volgende hoofdstukken leert hij waardevolle lessen, die erop neer komen dat zijn feiten helemaal geen feiten zijn. Het zijn overtuigingen, en ze zijn niet juist. Ze kunnen vervangen worden door andere overtuigingen, die hem zullen helpen te overleven. Sterker nog: die hem iets brengen wat nog beter is dan een grote voorraad Kaas en 3 vrienden.

Ook dit is een compact boekje: zo’n 90 pagina’s met illustraties. Net als in het vorige boekje voel je je snel betrokken bij het minimensje die worstelt met het loslaten van wat ooit was, hoe hij dingen deed en waar hij in geloofde. Hij leert nieuwe gezichtspunten te accepteren en zelfs…..op zoek te gaan naar dingen die hij zich nog niet kan voorstellen. Het is een heel krachtige parabel waar je makkelijk je eigen situatie in kunt herkennen.

Dit boekje lijkt wel specifiek geschreven voor accountants en andere blauwe typetjes. Ik kon niet anders dan de parallellen zien met de veranderingen die zich in de accountancy-sector voltrekken, en waarbij sommigen energiek op weg gaan en nieuwe voorraden Kaas (en andere lekkernijen) ontdekken, en anderen achterblijven en alleen met hulp van anderen zullen overleven. Waarbij sommigen de beperkende overtuigingen van zich afschudden en anderen denken dat de feiten niet te veranderen zijn. Stel nou eens dat je zonder Kaas níet doodgaat? De donkere hoekjes níet eng zijn? En je er níet alleen voor staat? (En dat Hope eigenlijk Wopke heet?)

Je kunt dit boek kopen voor €20,00 bij Managementboek.nl en Bol.com.

Verder lezen?

Natuurlijk wil je graag lezen hoe  het blauwe minimensje toch zo hongerig en eenzaam werd. Of juist, hoe het de drie vrienden verging, die wèl op zoek gingen naar een nieuwe voorraad Kaas. Dat is ook een mooie parabel met nuttige lessen voor meegaan met verandering. Lees mijn recensie van ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’ hier, of koop het compacte boekje bij Managementboek.nl of Bol.com.

Spencer Johnson schreef samen met Ken Blanchard de bestseller ‘De One Minute Manager‘, over drie management-technieken die hoger resultaat, meer productie en beter teamwork garanderen. Ook dit is een compact boekje. Bestellen bij Managementboek.nl of Bol.com.

Ken Blanchard schreef nog een bestseller op verander-gebied: ‘Gung Ho!’ Ook dit boek is geschreven in de vorm van een verhaal, waarbij een fabriek die op de rand van faillissement staat, omgeturnd wordt in zeer winstgevend. Lees hier mijn recensie, of bestel de Samenvatting. Je kunt ook het volledige boek kopen bij Managementboek.nl en Bol.com

Ook schreef ik een recensie over weer een andere verander-parabel: ‘Onze ijsberg smelt’, van John Kotter. Een kolonie pinguins is op zoek naar Kaas, o nee, een nieuwe ijsberg. Natuurlijk zijn er heel wat pinguins die niet geloven dat verhuizen nodig is…. Ook een prima boekje en vergelijkbaar met Wie heeft mijn Kaas gepikt? en Breek los uit het doolhof. Te bestellen bij Managementboek.nl of Bol.com.

Elly Stroo Cloeck is specialist op het gebied van GRC en Internal Audit. Daarnaast schrijft ze samenvattingen en recensies van managementboeken. Ze ontving dit boek van Managementboek.nl om te recenseren.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijke effectiviteit, psychologie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s