Uitzonderlijk talent – lust of last?

Recensiefoto UitzonderlijkHoogbegaafden zijn vaak te vroeg. Ze kunnen lezen op hun 4de, programmeren op hun 10de, maken een organisatieplan op hun 18de. De omgeving begrijpt dat niet en wijst het af. Ben jij vaak te vroeg? Geduld! Op je 40ste worden je talenten wèl geaccepteerd en op je 55ste kun je iets heel nieuws gaan doen, want alle competenties leer je nog steeds supermakkelijk aan.

Hoogbegaafd zijn heeft dus voordelen en nadelen. Hoe je als ‘hoogbegaafde, uitvinder en andere vreemde vogel’ het best met je eigen talenten en de reacties van de omgeving kunt omgaan lees je in het interessante boek Uitzonderlijk talent van Frans Corten.

Het boek begint met uitleg wat hoogbegaafdheid is, wanneer je spreekt van uitzonderlijk talent. Belangrijk om te weten: als je high potential bent en binnen de bestaande kaders van een organisatie tot de besten behoort, ben je dus niet hoogbegaafd. Hoogbegaafden kunnen zich niet conformeren, zoeken juist buiten de bestaande kaders naar oplossingen.

Het volgende hoofdstuk gaat dan ook over de grote kloof tussen jou en de ‘gemiddelden’ waarop de maatschappij is ingericht. Op de lagere school verbeter je de juf, en je snapt niet dat men daar niet blij mee is. In je baan wijs je je baas op ondoordachte beslissingen, en daar is men óók al niet blij. Je denkt dat er wat mis met je is, je voelt je nergens bijhoren.

Hoe je omgaat met die kloof is niet door aan te passen, maar door af te stemmen, stelt de auteur in hoofdstuk 5. Zoals een lange man beter niet kan proberen in een te kort bed te slapen, maar de hotels tevoren belt om zijn ‘probleem’ uit te leggen, zo kun je als hoogbegaafde jouw ‘probleem’ communiceren en steeds meer de plekken zoeken die bij je passen, of, makkelijker nog, zielsverwanten, via internetfora of social media.

Daarna volgt een hoofdstuk over loopbaanplanning en hoe je burn-out en bore-out vermijdt. Daarin vind je ook handige lijstjes met typerende oorzaken daarvoor. Het viel me op dat die oorzaken heel herkenbaar zijn, en niet alleen van toepassing op hoogbegaafden maar ook op ‘gemiddelde’ mensen als ik (ik las zeker niet al op mijn 4de!). Misschien hebben de hoogbegaafden er gewoon veel sneller last van? Een van de tips die de auteur geeft is onderscheid maken tussen je ‘broodbaan’ (een baan waarmee je wat geld verdient en die niet teveel energie kost) en je hobby/eigen bedrijf (wat niks oplevert maar wel motiveert). Denk aan de combinatie consultant en kunstenaar.

Veel hoogbegaafden hebben coaching nodig, en wat voor soort coaching het beste werkt is het onderwerp van hoofdstuk 7. De auteur is zelf coach van hoogbegaafden, en maakt daar geen geheim van.

Het boek wordt afgesloten met 5 profielen van hoogbegaafden, waarvan ‘Jantien’ mij bijzonder aansprak. Ze is hoogleraar, commissaris en consultant. “Ik merk van alles op en zie daardoor heel veel verklaringen voor problemen, die ik eerst allemaal wil onderzoeken. Vaak zie ik raakvlakken met andere vakgebieden. Omdat ik wel 5 verklaringen zie waar een ander er maar 2 ziet, doe ik langer over het vormen van mijn mening en kom ik juist dom over.” Ook interessant is hoogleraar ‘Arnoud-Jan’: “Ik wil best binnen de kaders werken. Maar procedures en afspraken moeten wel een doel hebben. Als ik vraag: waarom doen we dit? krijg ik vaak als antwoord: omdat een of andere commissie het wil. Ik kan in dergelijke gevallen erg dwars zijn.”

Zoek niet naar het beloofde hoofdstuk 9, want dat is er niet. Wel is er een lijstje met boeken en websites met meer informatie. Nuttig!

Het boek is prettig geschreven met veel voorbeelden en prachtige illustraties (van vogels uit afval, heel apart). Voor hoogbegaafden en andere vreemde vogels zijn hier veel tips uit te halen. Toch jammer dat zoiets nodig is, dat de maatschappij niet meer is ingesteld op het optimaal gebruikmaken van hoogbegaafden. De auteur stelt terecht dat er wèl veel geregeld is voor mensen die verstandelijk minder dan gemiddeld zijn, maar dezelfde ‘afwijking’ naar boven toe krijgt veel minder aandacht. Misschien dat dit boek helpt hier aandacht voor te krijgen. Daarom: ook voor bijvoorbeeld HR-mensen een must-read. En coaches natuurlijk.

Sterker nog: ook voor mensen die niet (denken dat ze) hoogbegaafd zijn, is dit boek nuttig. Als je moeilijk je draai kunt vinden in je werk, of op je 55ste aan iets nieuws bent begonnen en hierboven al veel herkenbaars tegenkomt, zullen de adviezen ook nuttig zijn. Ik haalde er echt wel inspiratie uit! En misschien ga je zelfs wel de IQtest bij Mensa doen om uit te vinden of je toch niet……

Je kunt dit boek kopen voor €24,60  bij Managementboek.nl en Bol.com.

Verder lezen?

Voor hoogbegaafden en andere vreemde volgels is ook geweldig leesvoer het boek Originals van Adam Grant, in het Nederlands vertaald als Het kan ook anders. Hier wordt juist uit de doeken gedaan hoe oorspronkelijke talenten, non-conformisten heel succesvol zijn en in bedrijven het verschil maken. Inspirerend om te lezen hoe nuttig buiten de lijntjes kleuren kan zijn!  Natuurlijk schreef ik er een recensie van. Je kunt dit boek kopen bij Managementboek.nl en Bol.com. De Samenvatting koop je bij ESCIA of Bol.com.

Een beetje in dezelfde stijl is Francisca Gino’s Rebel Talent. Dit boek uit 2018 is (nog) niet in het Nederlands vertaald, maar ook in het Engels erg goed leesbaar. Lees in mijn recensie waar het precies over gaat en wat ik ervan vond. Je kunt dit boek kopen bij Managementboek.nl en Bol.com.

De auteur van Uitzonderlijk talent verwijst een aantal malen naar Noks Nauta. Haar laatste boek Hoogbegaafde volwassenen stamt uit 2017 en gaat over wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen bij (natuurlijk) hoogbegaafde volwassenen. Je kunt dit boek kopen bij Managementboek.nl en Bol.com.

Elly Stroo Cloeck is specialist op het gebied van GRC en Internal Audit. Daarnaast schrijft ze samenvattingen en recensies van managementboeken. Ze ontving dit boek van BigBusinessPublishers om te recenseren.

Dit bericht werd geplaatst in Gedrag, Persoonlijke effectiviteit, psychologie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s