De corporate tribe

Corptribe2Titel – auteurs – gepubliceerd in

De corporate tribe van Daniëlle Braun en Jitske Kramer (2015)

Categorie – waar gaat het over?

Persoonlijke ontwikkeling – leiderschap en coaching

Organisatie-ontwikkeling en -cultuur

Korte inhoud

Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen. De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. In zo’n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

De auteurs

Danielle Braun studeerde klassieke culturele antropologie, gespecialiseerd in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Ze combineerde antropologie met organisatiekunde en was een van de eerste corporate antropologen in Nederland. Ze werkte als docent organisatiekunde, adviseur, directeur van een asielzoekerscentrum, regiodirecteur bij COA en directeur binnen een gemeente. Sinds 2003 is ze ondernemer.

Jitske Kramer studeerde culturele antropologie en deed onderzoek in Botswana en Uganda. In 1997 stapte ze de corporate wereld in. Zij was trainer bij Boertien, consultant en auteur. In 2014 was ze trainer van het Jaar bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers.

ESCIA-recensie

Ik gaf het boek 4 sterren. Lees hier waarom!

Te koop bij

Bol.com en Managementboek.nl

ESCIA-Samenvatting

Jazeker, de allereerste! Te koop bij ESCIA en Bol.com

ESCIA-leestoets:

Ja, op aanvraag! Ga naar ESCIA’s Permanente Educatie