Mindset

Cover mindset2Titel – auteur – gepubliceerd in

Mindset – Carol Dweck – 2017 (herziene versie)

Categorie – waar gaat het over?

Psychologie

Korte inhoud

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend concept ontdekt: de kracht van onze mindset. Professor Dweck legt uit waarom het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar of we onze doelen benaderen met een statische (fixed) of op groei gerichte mindset. Met de juiste mindset kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, maar ook onze eigen persoonlijke en professionele doelen bereiken.

Het boek onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten. Het laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, kan zorgen voor liefde voor leren en veerkracht, wat de basis vormt voor prestaties op elk terrein.

De auteur

Dr Carol S Dweck is een van de leidende onderzoekers op het gebied van persoonlijkheid, sociale psychologie en ontwikkelings-psychologie. Ze publiceert onder andere in de New Yorker, de Times en de Guardian.

ESCIA-recensie

4 sterren. Lees het hier

Te koop bij

Bol.com en Managementboek.nl

ESCIA-Samenvatting

Ja! Te koop bij ESCIA en Bol.com

ESCIA-leestoets:

Ja, direct beschikbaar! Ga naar ESCIA’s Permanente Educatie