Ontdek je sterke punten

Discover coverfotoTitel – oorspronkelijke titel – auteur – gepubliceerd in

Ontdek je sterke punten (Now, discover your strengths) –van Marcus Buckingham & Donald Clifton (2001, opnieuw uitgebracht in 2018 als ‘2.0’ door Tom Rath)

Categorie – waar gaat het over?

Economie en bedrijf

Korte inhoud

De hoeksteen van succes en geluk is het benutten van je sterke punten. Helaas hebben de meesten van ons weinig benul wat onze talenten en sterke punten zijn, laat staan dat we ons leven hieromheen kunnen opbouwen. In plaats daarvan worden we experts in onze zwakheden, hierbij geholpen door onze leraren, ouders en managers. We besteden ons hele leven aan pogingen om deze gebreken te repareren, terwijl we onze sterke punten negeren. Dit boek helpt je je talenten te ontdekken, deze tot sterke punten te ontwikkelen en voortdurend hoog te presteren. Het programma introduceert 34 dominante thema’s.

De auteurs

Marcus Buckingham is socioloog en werkte bij Gallup. Hij wordt gezien als de bedenker van Positieve Psychologie. Hij schreef de bestsellers First, break all the rules en The one thing you need to know, en is zelfstandig adviseur op het gebied van productiviteit en personeelsmanagement. Donald O. Clifton was de voorzitter van Gallup en de uitvinder van de StrengthsFinder, die al door miljoenen mensen is gebruikt. Hij schreef de bestseller How full is your bucket? Hij overleed in 2003. Tom Rath (1975) is een Amerikaanse bestsellerauteur, onderzoeker en spreker. Zijn boeken zijn meer dan 5 miljoen keer verkocht en vertaald in 16 talen. Hij begeleidt organisaties en onderzoeken over selectie, leiderschap, welzijn en talentontwikkeling van werknemers.

ESCIA-recensie

Ik gaf het 4 en ½ sterren. Lees hier waarom!

Te koop bij

Bol.com en Managementboek.nl

ESCIA-Samenvatting

Jazeker! Te koop bij ESCIA en Bol.com

ESCIA-leestoets:

Ja, op aanvraag. Ga naar ESCIA’s Permanente Educatie